19:30

Partille IF FK

Tung seger!

Igår gästade Partille IF Gamlestaden. Lagen har mötts ett 20-tal gånger sen millenieskiftet och dt brukar oftast vara publikfriande matcher lagen emellan.

Matchen inleddes ungefär som Gårda-matchen, med ett bolleinnehav till Kozaras fördel, men med ett alldeles för långsamt bolltempo. Partille å sin sida hade gjort sin hemläxa. Man krympte ytorna, hade bra understöd i pressen, och när man erövrade boll så var det snabba omställningar som gällde. Det var också Partille som skapade första heta chansen efter c:a 10 minuter. På en kontring kom en Partille-spelare helt fri med Dejan som gjorde en fantastisk räddning.

Efter denna inledande chans var det mest kamp, där Kozara hade bollen mest men skapade i stort sett ingenting. I 38 minuter var Partilles defensiv klanderfri, och man tog verkligen udden av Kozaras skicklighet på ett mästerligt sätt.

I den 39:e minuten fick vi dock se matchens första mål. Kozara erövrar boll och höjer tempot för en gångs skul. Rengber får bollen och har lite show på kanten, slår ett tidigt, lågt inlägg, och inne i strffområdet är Kassim först på bollen med en stortå, och ledning för hemmalaget är ett faktum. Enkelt. Effektiv. Saknat.

I den andra halvleken var Partille tvunget att satsa mer på offensiven. Detta skapade mer ytor, men hemmalaget förmådde inte att utnyttja detta. I stället var det Partille som var det klart bättre laget. Kozara gjorde det heller inte svårt för gästerna, utan man fick trilla boll tämligen ostressat. Som tur är, så var man lika ofarliga i sista tredjedelen som Kozara var i första halvleken.

En otäck huvudskada på Naser gör att Robin tvingas stuva om i uppställningen. Tyvärr blir det lite oreda på samma sätt som när motsvarande förändring gjordes mot Gårda. Partille skapar ett bra tryck och man ställde sig frågan hur länge kvitteringen skulle låta vänta på sig. Svar: 79 minuter. Efter en tilltrasslad situation når bollen en Partillespelare strax utanför straffområdet. Han får en drömträff med vänsterfoten och bollen sitter som ett smäck i krysset. Så rättvist.

Det var nog många i publiken som i den stunden kände att detta inte kommer sluta bra. Ett nytt Gårda-scenario. Robin gjorde ytterligare ett byte, då Goran skulle få chansen att förändra matchen. Tyvärr är det inget som tyder på ett hemmamål sista 10 av ordinarie matchtid. Kozara lyckas inte få till ett ordnat anfallsspel, och skapar inte ens en halvchans.

Det skulle dock spelas tre tilläggsminuter. Och redan i den första smäller det. Återigen så är det en bökig situation, Goran får bollen, försöker skjuta, men inte bättre än att han träffar en försvarare och får tillbaka bollen. På nåt sätt får han ut bollen till Kassim som står till höger om målet. Ur en ganska snäv vinkel får han till en riktig projektil, och Partilles målvakt är chanslös. 2-1 är ett faktum och detta står sig till slutet.

En mycket viktig seger. Gårda tuffar på, tar sina 3:or och låter sig inte bli avhängda. Detta sätter återigen lite press på dem. Partille hade vid seger hakat på lite lätt i toppstriden, men nu är det i stället 10 poäng mer till dem. Vi hoppas att denna seger ger oss lite arbetsro inför kommande matcher.